Yaşlanma Karşıtı Ürün Seçerken

Resim

Yaşlanma karşıtı kremler, losyonlar ve serumlar en çok satılan kozmetik ürünler arasındadır. Fakat her ürün aynı nitelikte etki göstermeyebilir. Örneğin bazı kremler diğerlerine göre çok daha etkili olabilir. En iyi yaşlanma karşıtı kremler cildi besleyen, güçlü bileşimler içeren ürünlerdir.

1. Yaşlanma karşıtı krem satın almadan önce içeriğindeki bazı bileşenlerin olup olmadığına bakın. Bir kırışıklık giderici veya yaşlanma karşıtı krem satın alıyorsanız güneşten koruyucu özelliğinin olup olmadığına dikkat edin. Güneşin cilt için ne kadar zararlı olabilceğini unutmayın! Ciltteki erken kırışıklıkların en önemli nedenlerinden biri cildin sürekli olarak güneş ışınlarına maruz kalmasıdır.

2. Yaşlanan veya zarar gören cildinizi iyileştirin. En iyi yaşlanma karşıtı kremler mineral ve vitaminlerle zenginleştirilmiş olanlardır. Bu kremler cildin nemlenmesine ve elastikiyetine kavuşmasına daha fazla katkı yaparlar. Bu kremlerin içeriğinde vitaminler, antioksidanlar ve özellikle peptidler olmasına dikkat edin. Bu vitamin ve proteinler ciltteki yaşlanmaya belirtileriyle iyi mücadele ederler. Peptidler ise cilt hasarlarını iyileştirici ekti gösterir. Piopeptidler son zamanların en etkili anti-aging içeriği olarak kabul edilmektedir. Bu sebeple içeriğinde peptidler bulunan kremler cildiniz için çok daha yararlı olacaktır.3. Marka ve fiyat bilgisini o kadar önemsemeyin. Tabiki pahalı ve fazla reklamlı yaşlanma karşıtı kremler sizin cildiniz için en iyi seçim olmayabilir ama sadece ucuz olduğu için bir ürün tercih etmek de doğru olmayacaktır. Ürünün içeriğine ve cildinize sağlayacağı faydalara bakın. Güçlü formüle sahip ürünler için gerekirse fazla para vermeyi göze alın. Unutmayın cildiniz kırıştıktan sonra krem kullanmanız da yeterli olmayacaktır.

4. Bir cildiye uzmanına danışın. Eğer yaşlanma karşıtı kremler konusunda tereddütleriniz varsa doğru seçimi yapmak için bir cildiye uzmanına danışın. Hekim sizin cildiniz için en uygun olan ürünü size tavsiye edebilir.

5. Seçtiğiniz yaşlanma karşıtı kremin kullanma kurallarına uyun. Kremi düzenli olarak kullanın. Eğer daha genç ve sağlıklı bir cilt istiyorsanız yaşlanma karşıtı rutini sürekli hale getirin. Düzenli kullanım ürünün etkinliğini her zaman en üst seviyeye taşıyacaktır.

6. Ürünleri destekleyici uygulamalar yaptırmaktan kaçınmayın. Özellikle cildi besleyen, hücre yenilemesi sağlayan cilt yenileme sistemlerine önem verin. Bu tür uygulamalar cilt yapısını güçlendirir ve cildin zamana karşı çok daha dayanıklı olmasını sağlar. 

www.renovasy.com

Yorum bırakın